Dues novetats que són especialment un regal

16 novembre, 2018

Celebrem els 35 anys de trajectòria editorial amb l’obra més singular de Santiago Rusiñol, Oracions, i una nova col·lecció en tapa dura, Rebrot, on recuperarem les obres de valor del nostre catàleg ja exhaurides i sovint reclamades pels lectors. 

L’obra poètica més important de Rusiñol amb il·lustracions d’Utrillo i partitures de Morera

Les Oracions, publicades el 1897, són el primer llibre de proses poètiques de la literatura catalana. Editades amb dibuixos de Miquel Utrillo i partitures d’Enric Morera, Rusiñol les va concebre com una obra d’art total, una obra consagrada a la bellesa més pura en un món dominat per la pressa, el progrés numèric i el positivisme.

Les Oracions, sorgides del plaer de la contemplació silenciosa, són pregàries estètiques adreçades a l’alba, a la boira, a la infantesa, a l’amor o als xiprers, i també a l’art tocat per la mà divina com el de les piràmides, l’Alhambra o el Partenó. Escrites en una llengua eufònica i vibrant, constitueixen l’obra poètica més important de Rusiñol: poesia que s’acosta a la meravella del món, poesia que atura el temps.

 Per primer cop des de l’edició del 1897, el volum que teniu a les mans presenta l’obra tal com la va pensar inicialment Rusiñol, amb les il·lustracions d’Utrillo i les músiques de Morera en una edició de Raül Garrigasait. .

Un tast d’Oracions 

A LA ROSADA

Al despertar a la llum, lo primer que degué veure l’home devien ser les plantes plenes de llàgrimes. Tot just naixien a la claror i ja ploraven. Les perles s’escorrien per ses fulles, relliscaven amoroses, es gronxaven suspeses, blanques de la més clara puresa; i en sa tersíssima pell reflectaven, com un mirall sens taca, el món que veien néixer, amb els colors de l’arc iris.

«¿Per què ploren les plantes? ¿Per què plorant reneixen i s’estiren? I ¿per què obren els llavis fibrosos per xuclar-les cor endins?» degué l’home preguntar-se. Potser perquè l’aigua que frueixen té l’agredolç d’una alegre tristesa, que també plorant el cor s’eixampla, i les llàgrimes reconforten, quan vénen a dar la vida.

Resem per elles, si baixen de l’aurora que despunta. 

A Edicions de 1984 una nova col·lecció treu fulla, Rebrot

Dedicada exclusivament a la narrativa, Rebrot, la nova col·lecció d’Edicions de 1984, donarà una nova oportunitat a obres de valor del catàleg de l’editorial ja exhaurides i sovint reclamades pels lectors.

L’edició, en tapa dura i al mateix preu que la rústica, aplegarà obres de tots els temps d’autors tant nacionals com internacionals. La seva composició gràfica permetrà agrupar els diferents títols segons les preferències del lector i gaudir no només d’una, sinó de diferents col·leccions esplèndides.

Inaugurem la col·lecció amb El problema de Spinoza d’Irvin D. Yalom amb traducció de Carles Miró.

El problema de Spinoza d’Irvin D. Yalom (A LA VENDA EL 21 DE NOVEMBRE)

Un fina línia separa la raó del fanatisme i recorre la història. Creuar-la pot donar pas a la tragèdia o bé pot il·luminar el món. Dos homes s’enfronten al seu destí i prenen partit. Es tracta del jove pensador jueu Spinoza i del jove antisemita Alfred Rosenberg.

Tres-cents anys després que Spinoza fos foragitat per sempre de la comunitat jueva d’Amsterdam, el maig de 1940, les tropes nazis ocupen els Països Baixos i el Reichsleiter Rosenberg s’ocupa personalment que no es destrueixi el llegat de Spinoza. ¿Per què? ¿Quin misteri amaga aquesta obsessió que l’ideòleg del Tercer Reich sent per Spinoza?

A cavall entre la història i la ficció, Irvin D. Yalom construeix un fascinant joc de miralls que reflecteix les contradiccions de l’home, la fe en Déu, la pertinença a una comunitat, la valentia i la por.

«La tasca que es proposa Irvin D. Yalom és esbrinar què buscava l’ideòleg de l’antisemistisme en la biblioteca d’un pensador jueu.»

Vicenç Pagès Jordà, L’Avenç

«D’alguna manera, Yalom —psiquiatre i catedràtic a la Universitat de Stanford— ha connectat dos gèneres: el best-seller d’intriga, amb els seus ressorts de suspens i colorista ambientació històrica, amb la novel·la d’idees, que introdueix elements propis de l’assaig divulgatiu.»

Xavi Ayén, La Vanguardia

«Aquesta és la novel·la més intrigant que he llegit en més d’un any.Recomano amb entusiasme El problema de Spinoza

Anthony Hopkins

Comparteix-ho a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *