Ramon Mas

Afores

«Les morts tràgiques són un gran esdeveniment als pobles petits, s’obren totes les comportes i afloren aspectes de la gent que ni ells mateixos coneixien.»

Afores
és una novel·la que parla especialment de «dins», perquè a Puigsech tot passa a porta tancada. Hi ha dos mons que només connecten quan algun fet extraordinari trenca el ritme monòton de la vida i llavors la transparència és possible, tot i que només dura uns instants. Afores és la constatació que el que veiem a la superfície tan sols és l’expressió de les tensions que ens dominen des de l’interior.

Mas ha sabut trobar un llenguatge concís i intrigant en uns capítols que funcionen com narracions autònomes que s’enllacen a través dels habitants de Puigsech, tots ells gelosos dels seus secrets, reticents a expressar el que senten, misteriosos en la seva manera de fer. Com misteriosa és l’aparença anodina de la vida que se’ns escola entre les mans.

Tv / Ràdio / Altres mitjans

Terrícoles / BTV
Montse Serra / Vilaweb
Màrius Serra / El Matí de Catalunya Ràdio

Miríam Cano / Catalunya Ràdio
Els experts / Catalunya Ràdio [8:25]
Telenotícies migdia / TV3
Montse Camps / Catalunya Ràdio
Gustau Nerín / La Llança
Jordi Vilarrodà / El 9 Nou TV
Esteve Plantada / Barcelona TV
Júlia Costa / Llegir en cas d’incendi
Ada Bruguera / Llibreria La Central
Esteve Plantada / Nació Digital
Xavier Aliaga / El Temps
Júlia Bacardit / Núvol
Valèria Gaillard / ElPuntAvui
Núria Serra / Sonograma Magazine

 

Mas, Ramon

Ramon Mas Baucells (Vic, 1982) és un dels fundadors de la revista i l’editorial Males Herbes. Ha publicat les novel•les curtes Crònica d’un delicte menor (L’Albí, 2012) i Mentre el món explota (Males Herbes, 2014) —aquesta segona signada com a Roderic Mestres. Recentment ha vist la llum el seu poemari Òsties (AdiA Edicions, 2017). També fa lletres i canta amb els grups Matagalls i FP. Té una llicenciatura en filosofia, però no sap què fer-ne.